duminică, 25 noiembrie 2012

Lucrezi la birou, calculator multe ore pe zi? Iată METODA simplă de a scăpa de DURERILE provocate de statul pe scaun!

Multe persoane au o muncă sedentară, care presupune statul la birou o perioadă îndelungată, iar în sprijinul lor cercetătorii au descoperit o metodă simplă de calmare a durerilor de gât sau de spate.

Studiul, efectuat în Danemarca, arată că o oră pe săptămână (o sesiune fără oprire sau trei sesiuni a câte 20 de minute) de exerciţii cu gantere de mică greutate este de ajuns pentru a elimina durerile de umeri şi de gât, creşterea forţei fizice putând îmbunătăţi viaţa a milioane de persoane care îşi petrec orele de muncă la birou.

După ce s-a efectuat o cercetare pe un grup de 447 de persoane care muncesc într-un birou, cu sau fără dureri de gât, puse să facă exerciţii cu gantere (de 360 de grame) fie timp de o oră pe săptămână, fie trei sesiuni a câte 20 de minute sau nouă sesiuni a câte şapte minute, s-au observat şi primele rezultate.

În medie, s-a constatat o reducere de 47 la sută a durerii printre cei care au făcut exerciţii pentru o oră pe săptămână şi una de 61 la sută în cazul persoanelor care au lucrat în trei sesiuni de câte 20 de minute pe săptămână. Cei cărora li s-au repartizat sesiunile cele mai scurte, de câte nouă minute, au simţit şi ei o ameliorare, deşi la un nivel mai redus.

În urma studiului, Dr Christoffer Andersen, de la Centrul de Cercetare pentru Mediul de Muncă din Copenhaga este de părere că angajaţii ar trebui să ia în considerare exerciţiile cu gantere în timpul programului de muncă.

Articol preluat de pe Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu